Pokyčiai Marijampolėje 180* kampu

Mūsų klimato zonoje, rodos, saulės niekada nebūna per daug. Pasirodo, tai netiesa. Sklypo šeimininkai nusiteikimą prislopinti vasaros saulės spindulius įrodė čia pat ant stalo paklodami pastato rekonstrukcijos planus: „Planuojame namo pratęsimą, suformuodami dar vieną dalinai uždarą erdvę poilsiui ir ažūrinę konstrukciją virš esamos poilsio zonos. Viskas tam, kad poilsio zonose lauke ir viduje būtų maloniau". 

Pasiūlėme alternatyvą konstrukcijoms, pasodinant lapuočių medžių. Jie suteikia ažūrinį pavėsį vasarą, o numetę lapus nesulaiko saulės šviesos žiemą. 

Pasiūlymas buvo priimtas ir kieme arčiau pastatų buvo suformuoti želdynai, metantys pavėsį šviečiant pietų ir vakarų saulei. Toliau nuo pastatų - aktyvių žaidimų vieta, o gausiai pietų saulės lepiname plote - daržo zona. 

Reprezentacinėje kiemo dalyjenedidelį želdynams skirtą trikampės formos plotelį buvo nuspręsta padengti terasinėmis lentomis, įrengiant poilsio vietą su suolu. Dėl jaukumo, suolui "už nugaros", suformuota kalva, kurią apželdinome šilokų kilimu bei pavieniais dekoratyvinių žolių kuokštais. Šalia tvoros pasodinome augalų, kurie suteiks kalvai žalią foną ir sumažins taršą iš gatvės.