Erdvių sukūrimas šlaitiniame sklype

Šįkart teko tvarkytis su į kalvą įkastu" namuku ir dirvožemio nuošliaužų grėsme. Įvertinus šlaito statumą, komunikacijų tinklą, pastato lokaciją sklypo ir pasaulio šalių atžvilgiu ir kitas aplinkybes, buvo nuspręsta formuoti betoninę sieną.

Siauriausioje dalyje tarp sienos ir namo buvo suformuotas takas bei juosta želdynams, kurie maskuos betoną. Taip pat buvo suformuoti du tako išplatėjimai: pietuose prie terasos, ir šiaurėje, kur nuspręsta įrengti pagrindinį. Pavėsinė automobiliams buvo suprojektuoti kiek žemiau, kad įvažiavimas būtų nuožulnesnis. 

Nuo poilsio zonos atsiveria graži perspektyva į pietus ir pietvakarius, todėl ji palikta atvira, o želdynų juostos suformuotos sklypo periferijoje iš rytų pusės, kur driekiasi gatvė. Kadangi poilsio ir ūkinės zonos - itin matomos nuo kelio, platūs augalų masyvai buvo išdėstyti taip, kad suteiktų visišką apsaugą nuo vizualinės, garsinės bei ekologinės taršos iš gatvės pusės.